diumenge, 25 d’octubre del 1981

Rescat al Pedra

Sortida frustrada d'escalada al Pedraforca. La intenció era fer una via a la paret nord del Pedraforca i vam arribar dissabte a la tarda al refugi Lluís Estasen. Vam plantar la tenda i, quan gairebé era fosc, vam sentir que algú cridava des de la paret demanant auxili. Vam dir-ho al guarda del refugi i ell, sense donar-hi massa importància, ens va dir que ja havia avisat els bombers i que en unes hores arribarien ... No ens va convéncer la resposta del guarda i, com que els de la paret seguien cridant i ja era fosc, vam decidir acostar-nos a veure si podiem fer alguna cosa. Veient la posició dels escaladors vam decidir acostar-nos per la gran cornisa, punt de partida de diverses vies a la paret. Quan vam estar a prop ja ens vam poder comunicar amb els accidentats, que eren dos nois de Torelló, i ens van dir que havien fet una maniobra equivocada i s'havien quedat a una reunió de la via sense cap corda, de manera que no podien pujar ni baixar. Ràpidament vam muntar una petita operació de rescat; vam baixar en ràpel fins al lloc on havien quedat atrapats i vam muntar un parell de ràpels més per poder baixar fins al peu de la paret i tornar caminant al refugi.
Satisfets per l'èxit de l'operació vam posar-nos a dormir a la tenda fins a la una de la matinada quan ens van despertar els bombers per demanar-nos el DNI. Els vam explicar com havia anat tot plegat i vam tornar a dormir. L'endemà, ja no vam fer res i vam tornar a casa.
El dilluns, els diaris van explicar una pel·licula una mica diferent dels fets, complicats pel fet que hi havia alguna altra cordada amb problemes a la paret, i es va crear una petita polèmica.