divendres, 7 de desembre del 2012

Santa Fe del Montseny - Sant Marçal

Avui no hem pogut sortir tan aviat com volíem. A l'hotel Avet Blau de Santa Fe del Montseny no donen l'esmorzar fins a dos quarts de deu del matí, una hora que no està pensada per a excursionistes. Molts dels nostres seguidors pensaran que som excursionistes de pega -de salon de te- i no els faltarà raó, tot i que queda dit que aquest retard en l'inici de l'excursió no ha estat per voluntat pròpia. Per sort, l'excursió no era massa larga i ens podíem permetre sortir a les deu tocades. Hem iniciat la pujada pel camí del Turó de l'Home, una petita pista molt còmoda encara que avui una mica nevada, que en poc temps ens ha portat al cim. El dia era claríssim i des d'aquest mirador privilegiat es veia un panorama molt extens. Hem fet la foto del cim i una panoràmica circular abans de seguir el nostre camí.

Des d'aquí ja es veien Les Agudes, el nostre proper objectiu, ben proper. El camí, ben marcat, ens hi ha portat amb facilitat. Abans d'arribar-hi, però, ens hem desviat uns minuts del camí per pujar el Puig de Sacarbassa (1.682 m), una petita cota sobre la carena que uneix el Turo de l'Home amb Les Agudes, que ens ha ofert grans vistes sobre els tres cims principals del Montseny. Un darrer esforç ens ha portat al cim de Les Agudes (1.706 m), des d'on la vista era també magnífica. Novament ens hem fet la foto de cim i una panoràmica circular.

Hem tornat uns metres enrere fins al coll de Les Agudes (1.647 m), on comença el camí que ens havia de portar a Sant Marçal. Teníem certs dubtes perquè sabíem que aquest camí pot ser perillós quan la muntanya està gelada i, de fet, avui estava una mica gelada però hem vist que hi havia traces i això ens ha animat a seguir el pla previst, tot i que sabíem qua no seria fàcil. Als pocs metres de baixada hem arribat a la cruïlla on havíem de triar entre dues alternatives. Per una banda el GR5, que aquí el mapa marca amb línia de punts indicant clarament que no és un GR "apte per a tots els públics", especialment en condicions hivernals. Per l'altra banda el camí dels Castellets, per on ens portava el track de la Travessia del Montseny. Ens ha semblat que aquest darrer camí estava una mica més asolellat, mentre que el GR baixava més directe per l'obaga, superant aguns pendents gelats. Un cop decidits hem iniciat la baixada pel camí dels Castellets, un bonic camí molt pintoresc i recargolat però avui una mica perillós a causa de la neu i el gel. Amb molta precaució hem anat baixant, tot seguint les marques de pintura vermella, el track del GPS i la nostra intuïció fins arribar al coll de Saciureda, des d'on el camí ja no presentava cap dificultat. Finalment hem arribat a Sant Marçal i ens hem allotjat a l'hotel, recordant aquell temps en què en aquesta casa hi havia el petit refugi per a excursionistes on havíem dormit alguna vegada.


3 comentaris:

Anònim ha dit...

Pensaba que el link de excursionistas de salón de té conducía a una foto del salón de té del hotel de media estrella de Sant Marçal, pero ya he visto que te ha faltado valor para ponerla. Supongo que era para que no te mezclasen con la crisis de Paradores, donde van de capa caída, a pesar de tus esfuerzos en darles negocio ...

Blog de Muntanya ha dit...

Luís,

No hice la foto del salón de té del hotel pero sí de la fachada por la mañana al iniciar la excursión.
El hotel no estaba mal aunque la relación calidad/precio era bastante desfavorable. De todas maneras era mucho más confortable que la última vez que dormí en este edificio. En aquella ocasión la pernoctación valía unas pesetillas y se dormía en el suelo...

Anònim ha dit...

Es que si el precio tiene 3 cifras, la cosa empieza a no compensar. Seguro que lo hubieses cambiado por pieles de foca nuevas, etc.