dissabte, 13 de desembre del 2014

Camí dels Bons Homes: Gósol - Bagà

Camí dels Bons Homes
Hem fet la tercera etapa del Camí dels Bons Homes (GR107) que vam suspendre el 29 de novembre a causa de les previsions meteorològiques. Aquella va ser una decisió encertada, ja que va ploure molt i fins i tot hi va haver alguna inundació. Avui el temps era molt millor i no hem desaprofitat l'ocasió. Amb les primeres llums del dia hem arribat en autocar a Gósol i ens hem posat en marxa. El camí és còmode i fàcil, encara que llarg. La primera part és en pujada, per un camí entre el bosc i després per grans prats, sempre pujant. Hem passat per diverses fonts; la més singular, la de la Roca, una esquerda de la roca per on surt un bon raig d'aigua. Poc després hem arribat a una àmplia pista, que hem seguit fins al coll de la Bauma. Abans hem passat pel punt més alt del recorregut d'avui, el Coll de Torn, a 1.918 metres. En tot aquest sector de l'itinerari hem pogut gaudir d'una espectacular visió de la cara nord del Pedraforca. Des del Coll de Torn ja gairebé tot és tot baixada fins a Bagà. Una llarga baixada, en bona part per pista, sense cap dificultat especial. En tot el recorregut hem trobat clapes de neu i, el que és més perillós, plaques de gel. Justament una placa de gel ha estat la causant d'un petit accident quan en Carlitos ha relliscat i ha caigut aparatosament. No ha estat greu i, després de ser atès pels serveis mèdics del grup del GR, ha pogut seguir l'excursió encara que després d'arribar a casa ha anat al metge d'urgències i li ha posat dos punts...
La sortida ha acabat, com és habitual, amb un bon dinar; aquesta vegada en el restaurant La Pineda de Bagà, on ens han fet gaudir de la cuina tradicional amb plats com les patates emmascarades, les galtes i el pollastre rostit. Per acabar, en Joan Castelltort ha convidat tothom a una copa de cava per celebrar el recent naixement del seu cinquè nét.


ENTRADES RELACIONADES:
Pedraforca, via
Estasen, 2009
Rescat al
Pedraforca, 1981
Les Fonts del
Bastareny, 1974

3 comentaris:

Unknown ha dit...

Felicitats avi!!

Jaume ha dit...

Trepitgem neu per primera vegada en aquest GR 107/ CBH, gaudint novament d'una altre espectacular etapa per la seva bellesa entre el Pedraforca i la serra del Cadí. I una nova faceta és veure't d'auxiliar tècnic en medicina amb una completa farmaciola. Ahir estava amb el malaltó, i al seu ull bé, però la cama espectacularment negre i amoratada.

Blog de Muntanya ha dit...

- Gràcies pel comentari, Jaume. Efectivament va ser una excursió molt interessant. Les vistes del Pedraforca, la muntanya enfarinada i les patates emmascarades al restaurant ... Ja tenim ganes de fer la quarta etapa.
La farmaciola la utilitzo poc (afortunadament) però sempre la porto. Ja saps que el millor que et pot passar amb la farmaciola és que et caduquin els productes. Ja la renovo periòdicament quan caduquen les coses.
Dóna records al Carles. L'esperem el 17 de gener a la quarta etapa.

- César, ve encerando los esquís, que pronto empezaremos a deslizarnos por las pendientes nevadas. Esperamos contar contigo en la nueva temporada de 2015